De Kinder

Perfion PIM

bluedesk heeft de Perfion PIM omgeving voor De Kinder verzorgd, waardoor De Kinder haar productinformatie eenvoudig kan beheren, kwalificeren, verrijken en distribueren.

De Kinder

De Kinder Hardware is dé partner in gereedschappen en ijzerwaren voor iedere vakman. De professional is bij De Kinder aan het juiste adres voor service, vakkennis en een ruim assortiment van gereedschappen, ijzerwaren, werkkledij en PBM’s.

De Kinder is lid van Asamco, inkoopgroepering van technische vakhandels waardoor De Kinder haar producten voor een scherpe prijs kan aanbieden en beheren.

>718.000 producten | 196 merken | 16 productcategorieën | 184 subcategorieën

De uitdagingen

De Kinder had voor de oplossing van bluedesk geen Product Informatie Management systeem. Voor Asamco heeft bluedesk een Perfion PIM oplossing gemaakt, die de inkooporganisatie aan haar leden aan kan bieden.

Asamco classificeert de producten in een master Perfion PIM omgeving gezet. Voor de leden van Asamco, waaronder De Kinder, heeft bluedesk een eigen Perfion PIM omgeving gemaakt. De producten van Asamco worden gedistribueerd naar de leden met een eigen Perfion PIM omgeving.

De Kinder had nog geen PIM oplossing en kan op deze manier eenvoudig productdata beheren in samenwerking met haar inkooporganisatie Asamco.

De PIM oplossing

Met deze PIM oplossing van bluedesk heeft De Kinder een compleet ingerichte Perfion PIM omgeving gekoppeld met eigen ERP (ProfitPlus) en de Master Perfion PIM omgeving van Asamco.

In de eigen omgeving heeft De Kinder de vrijheid om producten aan te vullen, te verrijken, te beheren, te exporteren, etc.

Daarnaast heeft bluedesk een E-Commerce omgeving voor De Kinder gerealiseerd en gekoppeld aan het Perfion PIM systeem.

Belangrijke koppelingen met het Perfion PIM systeem:

Asamco Master PIM omgeving

Asamco classificeert de producten in een master Perfion PIM omgeving gezet. Voor de leden van Asamco, waaronder De Kinder, heeft bluedesk een eigen Perfion PIM omgeving gemaakt. De producten van Asamco worden gedistribueerd naar de leden met een eigen Perfion PIM omgeving.

ERP ProfitPlus

bluedesk heeft voor een naadloze integratie gezorgd tussen de Perfion PIM omgeving en het ERP van De Kinder, ProfitPlus. Zo komen onder andere voorraden en klantspecifieke prijzen door.

Webshop – DynamicWeb

Naast een PIM omgeving heeft bluedesk een E-Commerce omgeving (site + zakelijke webshop) gezorgd. Deze is middels DynamicWeb gerealiseerd. De PIM en de webshop communiceren perfect met elkaar door de integratie tussen beide.

De rol van bluedesk

Tijdens dit PIM traject is bluedesk analist, consultant, developer, implementator en integrator.

Dat betekent dat bluedesk in samenwerking met De Kinder de Perfion PIM omgeving heeft ingericht. Daarnaast heeft bluedesk de koppeling met belangrijke bedrijfssystemen verzorgd.

Tijdens dit traject heeft bluedesk De Kinder getraind in hun Perfion PIM omgeving, zodat zij zelfstandig de productdata kunnen beheren. Uiteraard staan de Perfion PIM experts van bluedesk klaar voor De Kinder om ondersteuning te bieden.

Het resultaat

 Heeft De Kinder een eenvoudig te beheren PIM-systeem en een Single Source of Truth bereikt.

 Blijft de productinformatie op alle platformen up-to-date en van hoge kwaliteit.

 Is het PIM-systeem beschikbaar voor verschillende interne afdelingen op basis van een duidelijke rollen en rechtenstructuur.

 Kan De Kinder haar productdata eenvoudig beheren, kwalificeren, verrijken en distribueren.

 Heeft De Kinder een PIM-omgeving voorzien van diverse integraties.

 Bespaart De Kinder tijd en kosten.

Naar boven