Essentiel Antwerp

PIM

bluedesk zorgt ervoor dat internationaal kledingmerk Essentiel Antwerp haar productdata met de Perfion® PIM oplossing eenvoudig actueel kan houden, kan verrijken en publiceren naar de verschillende kanalen

Essentiel Antwerp

Essentiel Antwerp staat bekend om haar verfrissende, verrassende en luxueuze mode, met bijzondere grafische en bloemenprints en trendy kleurenmixen. 

De items liggen in 37 eigen winkels, 550 multi-merk en department stores verspreid over 21 landen en 4 continenten.

Daarnaast heeft Essentiel Antwerp online ruim 45.000 producten en een voortdurend wisselend assortiment per seizoen.

Genoeg uitdagingen voor Essentiel Antwerp om productdata actueel te houden, te verspreiden, verrijken en te publiceren. Daarom heeft Essentiel Antwerp bluedesk ingeschakeld als Perfion® PIM specialist die de inrichting en integratie voor haar rekening heeft genomen.

De uitdagingen

De productdata stond vóór de Perfion® PIM oplossing van bluedesk verspreid door de hele organisatie en was tot op zekere hoogte geautomatiseerd beschikbaar. Dit zorgde ervoor dat het samenstellen van basis productinformatie per kanaal een zeer tijdrovende klus was.

Essentiel Antwerp produceert catalogi, feeeds, productbeschrijvingen en technische datasheets. Dit vergt veel handmatige inzet en maakt de kans op fouten aanzienlijk.

De Perfion® productdata in nu geintegreerd met:
 Microsoft BC365 systeem;
 Kassa systeem LS-Retail;
 External CDN voor image distributie;
 E-Commerce backoffice van Sana en Magento;
 Diverse websites;
 Retail platformen;
 Indesign.

Belangrijke koppelingen met het Perfion PIM systeem:

POS winkelsystemen

Voor Essentiel Antwerp is het belangrijk dat de juiste productdata naar de winkels en POS (kassa)systemen wordt gestuurd vanuit de PIM omgeving. Iets wat door de Perfiom PIM oplossing van bluedesk eenvoudig wordt gemaakt!

BC365 en Magento

Voor Essentiel Antwerp is de koppeling met de ERP en E-Commerce omgevingen zeer belangrijk. bluedesk heeft voor een soepele integratie gezorgd met Perfion PIM en Business Central 365 (ERP) en Magento (E-Commerce platform).

Feedmarketing managing platform

Essentiel Antwerp verkoopt haar producten online ook op diverse marketplaces in de kledingbranche. De koppeling van het PIM systeem met het datafeed management-platform is daarom een van de belangrijke koppelingen.

CDN beeldbank

Essentiel Antwerp heeft een heel uitgebreide online beeldbank. De afbeeldingen worden ingeladen middels een CDN Builder. bluedesk heeft een oplossing gemaakt, waardoor ook de CDN Builder aan de Perfion PIM omgeving kan worden gekoppeld en de juiste afbeeldingen bij de juiste producten worden ingeladen.

De rol van bluedesk

Tijdens dit Perfion® PIM traject is bluedesk analist, consultant, developer, implementator en integrator.

Dat betekent dat bluedesk in samenwerking de Perfion® PIM omgeving in nauwe samenwerking met Essentiel Antwerp heeft ingericht. Daarnaast heeft bluedesk de koppeling met belangrijke bedrijfssystemen verzorgd. 

bluedesk heeft de klant getraind, zodat Essentiel Antwerp helemaal thuis is binnen hun eigen Perfion® PIM omgeving.

Het resultaat

 Essentiel Antwerp kan haar (seizoengebonden) producten gestroomlijnd en via een betere workflow beheren.

 Met de Perfion® PIM bespaart Essentiel Antwerp tijd en kosten.

 Met de Perfion® PIM heeft Essentiel Antwerp de zekerheid dat productinformatie op alle platformen up-to-date en van hoge kwaliteit blijft.

 Het internationale merk kan in Perfion® productdata eenvoudig vanuit één platform en in meerdere talen beheren en verspreiden.

 Essentiel Antwerp heeft een Single Source of Truth bereikt door de implementatie van Perfion® PIM.

Naar boven