Horta tuin & dier

PIM

bluedesk heeft het Perfion PIM systeem van Horta tuin & dier geoptimaliseerd.

Horta

Horta heeft 47 fysieke winkels en 1 webshop met 25.000 producten verdeeld over drie shoppijlers, 27 categorieën en 121 subcategorieën.

Horta verspreidt deze data intensief over verschillende kanalen en systemen. Voor de PIM oplossing van bluedesk was het verspreiden van data minder eenvoudig. De productdata stond verdeeld door de hele organisatie en was slechts tot op zekere hoogte geautomatiseerd beschikbaar.

De uitdagingen

Het PIM-systeem als bron voor de creatie van alle producten over alle afdelingen.

Horta had al een Perfion PIM systeem in gebruik voordat zij bluedesk inschakelden. Dit Perfion PIM systeem had enkel als doel om productdata aan te leveren in de comet plugin ten behoeve van de printoutput.

Daarnaast stond productdata opgeslagen in systemen als Microsoft Dynamics Navision, in diverse databases, excel datasheets, image libraries en de e-commerce backoffice.

Met de uitgebreide Perfion PIM ter beschikking, wilde Horta meer functies van deze specialistische oplossing benutten. Zo wil Horta productdata eenvoudig beheren en verrijken voor de verschillende kanalen, met als doel om het dataproces te verbeteren en de efficiëntie te verhogen.

In bluedesk vond Horta tuin & dier een partner die dit kan verzorgen.

De rol van bluedesk

Tijdens dit PIM traject is bluedesk analist, consultant, developer, implementator en integrator. Horta zit in de opstartfase van de online verkoop van haar producten. Momenteel omvat de Perfion PIM omgeving 25.000 producten, maar de omgeving is groeiende naar 80.000 tot 100.000 producten. 

bluedesk heeft, in nauwe samenwerking met Horta, de opzet van de contentstructuur en inrichting van de Perfion PIM verzorgd. Daarnaast heeft bluedesk de klant getraind, zodat Horta zelf aanpassingen en toevoegingen kan doen aan de omgeving. 

Tevens heeft bluedesk alle connecties verzorgd. Het PIM systeem heeft een soepele integratie met de shop (Shopware), de ERP (MS Navision) en andere belangrijke connectoren voor Horta.

Het resultaat

 De duidelijk gestructureerde PIM biedt Horta de mogelijkheid om de shop verder uit te bouwen zonder hiervoor exponentieel bij te schalen in personele bezetting.

 De kennis over de productdata is op meerdere plekken in de organisatie (gecontroleerd) beschikbaar.

 Horta heeft een Single Source of Truth bereikt door de implementatie van Perfion PIM.

 Met de Perfion PIM oplossing van bluedesk heeft Horta een eenvoudig te beheren systeem welke diverse outputs faciliteert. Zo wordt de productdata verspreidt naar:

 Microsoft Dynamics Navision
 Websites
 Shopware E-Commerce omgeving
 Apps
 Printpublishing

Naar boven
Cookies bij bluedesk

Wij gebruiken cookies om u de allerbeste ervaring te bieden op onze website.