Industrial Pump Group

Een volledig e-commerce platform

bluedesk heeft een nieuw e-commerce platform gerealiseerd voor Industrial Pump Group welke bezoekers informeert, adviseert en laat converteren. 

Industrial Pump Group

Industrial Pump Group (IPG) is uw partner voor al uw pompbehoeften. Met meer dan 30 jaar ervaring in de verkoop, revisie en levering van pompen en pomponderdelen biedt IPG hoogwaardige pompen van de beste merken en deskundige reparatie- en onderhoudsdiensten voor alle soorten pompen.

 

Industrial Pump Group logo

Nieuw platform
voor IPG

Industrial Pump Group is al ruim 3 jaar klant bij JEROME, het online marketinglabel van bluedesk.

Vanwege beperkingen met de Wordpress-installatie van Industrial Pump Group kon JEROME niet het maximale uit de marketingacties en -inspanningen halen. Ondanks dat wisten de marketingexperts indrukwekkende resultaten en conversies te halen. Een nieuw platform geeft Industrial Pump Group de mogelijkheid om nóg harder te groeien.

Door de bestaande succesvolle relatie, goede gesprekken en wederzijds vertrouwen, heeft bluedesk de opdracht gekregen om een nieuw platform te voor Industrial Pump Group te realiseren.

Heldere en intensieve samenwerking

Vanuit bluedesk en Industrial Pump Group zijn experts betrokken bij het project. Door de bestaande relatie kennen we Industrial Pump Group al goed en weten de teams snel te schakelen.

Het team van bluedesk bestaat uit een projectleider, online marketeer, graphic designer en front- en backend developers. Wekelijks hebben de projectmanager en betrokken teamleden contact met Industrial Pump Group om de voortgang te bespreken en werkzaamheden af te stemmen. De teams lopen samen op voor een optimaal resultaat.

De online marketeers van bluedesk werken al een aantal jaar samen met Industrial Pump Group, waardoor de best practices meegenomen kon worden.

Op basis van opgebouwde data is voor een duidelijke structuur gezorgd, zijn de conversies op de juiste plekken geplaatst en zijn er nuttige landingspagina’s gecreëerd.

Tijdens de ontwikkeling van het nieuwe Dynamicweb-platform, bleef JEROME op het Wordpress platform aan groei werken en heeft JEROME gezorgd voor een vloeiende overgang van de Wordpress installatie naar Dynamicweb.

De graphic designer ontwierp voor Industrial Pump Group een webdesign passend bij het product en de branche en welke ondersteunend is aan de conversie. Hierbij werd optimaal gebruik gemaakt van de Dynamicweb functionaliteiten.

In samenwerking met Industrial Pump Group is de huisstijl opgefrist. Waar blauw en rood eerder de leidende kleuren waren, zijn dat nu blauw en geel. Er is gekozen voor andere, passende fonts.

Door gebruik te maken van met elkaar gedefinieerde presets kan IPG flexibel omgaan met contentelementen op een pagina, waardoor de styling altijd behouden blijft.

De developers van bluedesk maakten de wensen van IPG technisch mogelijk. Het platform is gekoppeld aan diverse marketingtools. Daarnaast verzorgden de experts van bluedesk de integratie met MultiSafePay als betaalmethode.

Een duidelijk verschil met het voorgaande platform is namelijk dat het huidige platform voorzien is van een webshop. Industrial Pump Group heeft geen ERP en/of PIM systeem, waardoor bluedesk de e-commerceproducten via een Excel-import heeft ingeladen

Daarnaast droeg de inzet van Industrial Pump Group bij aan de snelle oplevering van het platform.

Industrial Pump Group heeft gezorgd voor nieuwe kwalitatieve fotografie welke perfect aansluit bij het webdesign.

Door de diversiteit aan de presets is Industrial Pump Group volledig flexibel in de opzet van de websites en blijven ze daarbij binnen de guidelines van de huisstijl. Na een Dynamicweb-training is Industrial Pump Group in staat om de website van alle content te voorzien.

Een
optimaal
resultaat

We hebben het geheel vernieuwde en toekomstbestendige platform van Industrial Pump Group binnen 4 maanden kunnen realiseren. Begin mei 2023 stond www.industrialpumps.nl live. Dit was alleen mogelijk door de nauwe samenwerking, duidelijke communicatie, juiste expertises en een proactieve houding van Industrial Pump Group, bluedesk en JEROME.

Het resultaat is een modern e-commerce platform dat alle wensen van Industrial Pump Group bevat, en meer!

De inzet van Industrial Pump Group in combinatie met de uitgebreide kennis van de Dynamicweb experts van bluedesk en online marketeers van JEROME heeft geleid tot een prachtig eindresultaat waar alle partijen enorm trots op zijn.

Klant aan het woord

"Voor dit project wil ik vooral Team bluedesk en mijn collega's Frank Korf, Robert de Brouwer, Marc van Popering en Jeroen Bonnet bedanken voor alle ondersteuning en (technische) kennis, waardoor wij dit mooie online pomp-platform voor Industrial Pump Group hebben kunnen creëren.

We zijn trots op het eindresultaat."

Dennis van Tiel
Online & Media Manager bij Industrial Pump Group

 

Naar boven