ProNails is de partner voor professionals met passie voor beauty

ProNails is al 40 jaar een vertrouwde B2B partner voor hand-, nagel- en voetverzorging van topkwaliteit en opereert vanuit hun hoofdkantoor in België.

bluedesk heeft een nieuwe internationale digital hub voor ProNails gerealiseerd. Een e-business platform waar e-commerce, PIM en ERP samenkomen met de mogelijkheid tot marketingopties.


Digitale
platform
update

ProNails heeft een constante focus op innovatie op het gebied van productontwikkeling én dienstverlening. Voor een innovatieslag in hun dienstverlening zocht ProNails een partner die de update van hun digitale platform kon realiseren.

Dit platform moest de ‘digitale hub’ worden waar o.a. schoonheidsprofessionals in wording voor inspiratie en opleidingsmogelijkheden terecht kunnen, distribiteurs orders kunnen afhandelen en professionals orders kunnen plaatsen. Een platform waar alles samenkomt.

In bluedesk vond ProNails een partner die deze wens waar kon maken.

Een duidelijke visie

ProNails bevindt zich in een creatieve branche, waardoor zij zelf al een duidelijke visie op het design van de website hadden. De (technische) wensen van ProNails waren:

 Compact en overzichtelijk platform
 Passende uitstraling
 My Pronails omgeving
 Uitgebreide blog/nieuws functie Academy
 Een B2B shop dealer locator Salon finder


Gereed
voor de
toekomst

ProNails was al bekend met DynamicWeb, maar de nieuwe wensen konden niet meer in de installatie verwerkt worden. bluedesk heeft daarvoor een geheel nieuwe architectuur binnen een nieuwe Dynamicweb installatie neergezet. Hiermee zijn ook de mogelijkheden en functies van het platform vergroot, waardoor ProNails nog effectiever gebruik kan maken van Dynamicweb.

Heldere en intensieve samenwerking
Omdat ProNails al 40 jaar bestaat, konden we onze best practises en de kennis van de voormalige website samenvoegen met de marktkennis van ProNails en dit resultaat meenemen naar de vernieuwde website.

De projectmanager, designers, front- en backend developers en marketeers van bluedesk werkten nauw samen met de klant om het beste resultaat voor ProNails te behalen. Door duidelijke communicatie, een combinatie van de juiste expertises en een proactieve houding van beide partijen, heeft ProNails een geheel vernieuwde en toekomstbestendige website.

bluedesk heeft de creatieve visie van ProNails technisch mogelijk gemaakt, waarna ProNails deze technische functies visueel heeft ingevuld.

Het resultaat is een corporate omgeving met diverse websites voorzien van meerdere taallagen, een volledige B2B webshop die deels ontsloten is voor de distributeurs, sterke productdetailpagina’s, de academy-omgeving, een uitgebreide blog-module, diverse contenttemplates, implementaties en marketingmogelijkheden.

Volledig
flexibel

De digitale hub is een feit
Hiermee is ProNails zelf volledig flexibel in de opzet van de websites en blijven ze daarbij binnen de guidelines van de huisstijl. Hiermee kan ProNails op perfecte wijze haar doelgroepen bereiken, informeren en verrijken.

De creatieve input vanuit ProNails in combinatie met de uitgebreide kennis van de Dynamicweb experts van bluedesk heeft geleid tot een prachtig eindresultaat waar beide partijen enorm trots op zijn. Een platform dat de volgende 40 jaar met ProNails mee kan groeien.

Met dit platform werd de wens van ProNails werkelijkheid.

Naar boven