SDU Uitgevers

Conversieoptimalisatie

bluedesk heeft voor Sdu Uitgevers een aantal verbeteringen doorgevoerd op hun platform om zo de conversie te verhogen.

Over Sdu Uitgevers

Sdu Uitgevers behoort tot de top drie uitgeverijen van vakinformatie in Nederland. Sdu Uitgevers heeft een uitgebreid pakket van toonaangevende publicaties, in zowel folio uitvoeringen (vaktijdschriften, losbladige uitgaven en boeken) als in digitale uitvoeringen (websites, apps, cd-roms en e-nieuwsbrieven).

Daarnaast biedt Sdu Uitgevers opleidingen, cursussen, workshops en netwerkbijeenkomsten.

Het
werk van
bluedesk

De website van Sdu Uitgevers droeg niet bij aan het online imago dat Sdu wilde uitstralen. Daarnaast werd het E-Commerce platform niet omarmd binnen de organisatie.

Sdu Uitgevers was op zoek naar een nieuwe partner die Sdu Uitgevers online kon uitdagen en met doordachte adviezen de conversie te verhogen. Sdu Uitgevers wilde groeien in online volwassenheid en zocht een nieuwe E-Commerce partner welke daarbij kon helpen.

Het belangrijkste doel was om meer conversie te behalen met de webshop. Met de komst van resultaten uit het platform zou deze ook meer omarmd worden door de hele organisatie.

Het resultaat

bluedesk heeft samen met Sdu Uitgevers het platform naar een hoger niveau gebracht. Hierbij zijn middels een SCRUM methode verbeteringen en (conversie) optimalisaties toegepast op de Magento Enterprise platform.

Binnen een relatief korte tijdsperiode hebben wij samen met een betrokken en multidisciplinair team vanuit Sdu Uitgevers, een zeer succesvol resultaat geleverd. Het project heeft alle (interne) doelstellingen behaald en als beloning voor de inspanning heeft het project Sdu Uitgevers een ruime conversiestijging opgeleverd.

Sdu Uitgevers heeft grote stappen genomen in online volwassenheid. De organisatie omarmt het platform nu en conversie stijgingen zijn duidelijk zichtbaar. bluedesk en Sdu zijn geruime tijd partner en werken op actieve basis samen aan online resultaat.

SDU uitgevers mockup responsive
Naar boven