The Gift

geïntegreerd B2B E-Commerce

bluedesk heeft middels DynamicWeb een corporate site met shop ontworpen, ontwikkeld, geïntegreerd en geïnstalleerd, inclusief de PIM-omgeving.

The Gift

The Gift is dé leverancier en oprichter van de merken Norländer, JENS Living, BRAINZ en KUMAI. Van trolleys, tassen, woonaccessoires, verzorgingsproducten tot gadgets en elektronica, The Gift helpt u graag bij het vinden van een passend (gepersonaliseerd) product voor uw geefmoment of winkel.

The Gift heeft bluedesk de opdracht gegeven om een sterk digitaal (E-Commerce en PIM) platform te realiseren.

De wens

The Gift zocht een partner die een sterk fundament voor het nieuwe The Gift E-Commerce platform en een PIM systeem kon realiseren, waarmee zij ook in de toekomst digitaal kunnen doorgroeien en uitbouwen. Een platform die naadloos geïntegreerd is met andere belangrijke bedrijfssystemen van The Gift, zoals het ERP en de betaalprovider.

Door goede gesprekken, duidelijke demo’s en de bewezen successen van bluedesk, heeft The Gift bluedesk de opdracht gegeven om een nieuw platform te realiseren.

Het werk van bluedesk

bluedesk heeft een krachtig digitaal platform voor The Gift gecreëerd, waardoor klanten digitaal zaken kunnen doen en The Gift haar processen verder kan automatiseren.

bluedesk heeft middels DynamicWeb een corporate site met shop ontworpen, ontwikkeld, geïntegreerd en geïnstalleerd, inclusief de PIM-omgeving. Het DynamicWeb all-in-one platform past perfect bij het productaanbod en de vereisten.

Daarnaast heeft bluedesk als integratiespecialist diverse andere bedrijfssystemen van The Gift naadloos met het platform geïntegreerd, waaronder:

DynamicWeb PIM Systeem

Alle productinformatie van de producten van The Gift staan verzameld in hun PIM omgeving. Net als het E-Commerce platform, is ook het PIM-systeem in DynamicWeb gerealiseerd en zijn binnen dezelfde installatie te bereiken. Om de productinformatie vanuit het PIM systeem naar de webshop te pushen, is de juiste koppeling nodig. Deze koppeling heeft bluedesk verzorgd.

BC365 ERP Systeem

Door onze kennis en ervaring weten wij hoe wij een soepele integratie tussen de BC365 ERP en DynamicWeb kunnen verzorgen. Door deze connectie kan de klant in de 'Mijn The Gift'-omgeving o.a. facturen en de bestelhistorie inzien en heeft de klant de mogelijkheid om te herbestellen. Daarnaast blijven voorraden up-to-date en worden orders automatisch verwerkt.

Orbitvu beeldbank

bluedesk heeft een belangrijke koppeling gemaakt tussen het DynamicWeb PIM platform en de online beeldbank Orbitvu, waar The Gift veel (speciaal) beeldmateriaal verzameld. Denk aan 360 graden productfoto’s. sfeerfoto’s, productvideo’s etc.

MultiSafepay betaalprovider

Een koppeling met een betaalprovider is onmisbaar voor een E-Commerce platform. Daarom is ook de koppeling met MultiSafepay verzorgd door bluedesk.

Indesign voor drukwerk vormgeving

Ook heeft bluedesk voor een integratie met o.a. inDesign gezorgd, zodat de catalogi kan worden opgemaakt met de juiste productgegevens en de bijpassende visuele materialen.

Het resultaat

Het resultaat van de inspanningen van bluedesk is:

 een corporate omgeving;
 een volledige B2B-webshop inclusief duidelijke navigatie;
 sterke productdetailpagina’s;
 'Mijn The Gift’-portaal waar de klant facturen en de bestelhistorie in kan zien en de mogelijkheid heeft om te herbestellen;
 een uitgebreide blog-module;
 diverse contenttemplates;
 implementaties en
 marketingmogelijkheden.

Dit mooie resultaat is de uitkomst van een intensieve en prettige samenwerking tussen bluedesk en The Gift. Beide partijen zijn daarom ook onwijs trots op het resultaat.

Klant aan het woord

"De transitie naar DynamicWeb heeft geresulteerd in een grote efficiëntieslag voor ons en onze klanten!"

Guus
Operationeel Manager The Gift

PIM als betrouwbare informatiebron

Naast een E-Commerce platform, heeft bluedesk ook een PIM omgeving voor The Gift ontwikkeld. De PIM is tevens gerealiseerd middels het DynamicWeb platform. Zowel de PIM als E-Commerce omgeving zijn te beheren binnen één omgeving en zijn naadloos geïntegreerd met elkaar.

Dankzij de PIM oplossing van bluedesk bespaart The Gift tijd en kosten en beschikt het over een eenvoudig te beheren systeem en betrouwbare informatiebron.

Naar boven