Wijzonol

Zakelijke webshop

Voor Wijzonol heeft bluedesk een afgeschermde B2B webshop ontwikkeld.

Wijzonol

Wijzonol is een merk van moederbedrijf Koninklijke Van Wijhe Verf BV. Voor Wijzonol heeft bluedesk een zakelijke webshop gerealiseerd op basis van Dynamicweb. Deze shop is alleen door professionals te bereiken.

Wijzonol staat voor Nederlands vakmanschap van nu. Ze ontwikkelen verf waarmee professionele schilders in de typisch Nederlandse omstandigheden duurzame topkwaliteit vakwerk kunnen leveren. Die professionals worden vanaf nu ook professioneel geholpen door de zakelijke webshop.


De vraag

Wijzonol valt samen met Mooij onder het moederbedrijf Koninklijke Van Wijhe Verf. Mooij was al klant bij bluedesk. Voor hen hebben wij een corporate website en zakelijke shop opgezet middels DynamicWeb. Ook hebben we voor Mooij in samenwerking met Webuildapps een Scan & Bestel applicatie gerealiseerd.

De zakelijke webshop van het verfmerk Wijzonol was aan modernisering toe, ook die opdracht vertrouwde Koninklijke Van Wijhe Verf aan bluedesk toe.

De technische wensen

De webshop moest aan een aantal technische wensen voldoen:

 B2B webshop gericht op snelle conversie
 Sterke productdetailpagina's
 Kleurkiezer op basis van een kleurwaaier en een kleurcode
 Een ‘Mijn Wijzonol’-omgeving voor klanten
 Integratie met PIM & ERP

Het werk van bluedesk

De betrokken projectleden van bluedesk en Wijzonol begonnen de samenwerking met een kick-off, waarin de prioriteiten en projectfasen werden vastgesteld. Het team van bluedesk bestaat uit een projectmanager, front-end developer en back-end developer.

bluedesk had al veel informatie over de branche door de relatie met het moederbedrijf van Wijzonol. Wekelijks hebben de projectleden en betrokken teamleden contact met Wijzonol om de voortgang te bespreken en werkzaamheden af te stemmen.

De developers maken de wensen van Wijzonol technisch mogelijk binnen het all-in-one E-Commerce platform DynamicWeb. Daarnaast verzorgden de experts van bluedesk de integratie met het PIM (Inriver) & ERP (Dynamics 365 F&O) systeem van Wijzonol. De projectmanager van bluedesk stuurt de developers aan en houdt zicht op de prioriteiten en deadlines.

Het resultaat:

De stabiele, overzichtelijke en toekomstbestendige B2B webshop van Wijzonol is eind 2022 gelanceerd. Een webshop die volledig voldoet aan de wensen van Wijzonol, en meer!

 Een B2B webshop gericht op snelle conversie door de duidelijke categorisering en een eenvoudige flow. De shop is enkel bereikbaar door professionals en groothandelaren met inloggegevens.

 De B2B webshop wordt gevuld met de productinformatie uit het Product Informatie Management Systeem van Wijzonol. De integratiespecialisten hebben de koppeling tussen DynamicWeb en PIM-systeem InRiver gemaakt.

 Een ‘mijn Wijzonol omgeving’ die de professional de mogelijkheid biedt tot een aantal additionele functies, waaronder de mogelijkheid om eerdere orders te herbestellen.

 Klantgegevens, klantspecifieke prijzen, klantspecifieke assortimenten, status van bestellingen en voorraden per artikel komen door naar de webshop via de ERP-connectie met Dynamics 365 F&O.

 De developers van bluedesk heeft een kleurenkiezer op alle productdetailpagina’s geplaatst, welke automatisch de juiste verdere kenmerken ingeeft.

 Professionals kunnen op de productdetailpagina’s de bij het product behorende documenten downloaden, denk aan Material Safety Data Sheets en leaflets.

 In de check-out functie kan de professional het projectnummer, welke als interne referentie gebruikt wordt, invoeren. Dit projectnummer wordt via de koppeling richting het ERP systeem meegestuurd en verwerkt in de communicatie.

 De zakelijke webshop is minimaal aangekleed met contentparagrafen, een header en footer. Deze basic opzet zorgt dat de focus op conversie blijft.

B2B webshop en corporate site voor ander Koninklijke van Wijhe Verf-merk

Naast deze opdracht voor Wijzonol heeft Koninklijke van Wijhe Verf ons de opdracht gegeven om ook voor hun merk Mooij ook een B2B webshop en corporate website te realiseren.

Naar boven