B2B marketing uitbesteden

De rol van B2B marketing staat centraler dan ooit.

Digitale grootmachten uit de B2B markt genereren 3,5% meer omzet, zijn 15% meer winstgevend en realiseren wel 5x meer omzet groei dan ‘digitale achterblijvers’.

Het belang om de marketing op de juiste manier te implementeren in de bedrijfsstrategie en uit te voeren in de praktijk is steeds belangrijker. Kansen liggen voor het oprapen. Veel bedrijven hebben echter geen idee hoe ze hier optimaal gebruik van kunnen maken.

Misschien bent u wel een van die bedrijven. Geen tijd, of ontbreekt het u aan kennis? JEROME van bluedesk maakt u een digitale grootmacht.

Kansen en bedreigingen

”Ook een ondernemer is een consument en verwacht minimaal de services die hij/zij gewend is als consument maar dan nog beter.”

Het koopgedrag van de hedendaagse consument en dat van bedrijven verandert sterk. De online sales funnel wordt ook voor zakelijke aankopen steeds belangrijker. De toekomst is digitaal, een slimme ondernemer probeert dus bij te blijven en hierop in te spelen om de concurrentie voor te blijven.

In de B2B branche is het belangrijk dat de website – en alle online activiteiten die hierbij horen – de huidige verwachtingen van de klant tegemoet komt. Waar wacht u nog op?

Grijp uw kans

Zo’n 70% van het B2B-aankoopproces verloopt tegenwoordig online. Het effectief inzetten van marketing zorgt voor een hogere naamsbekendheid, hogere mate van klantloyaliteit en uiteindelijk meer conversies. Laat uw website voor u werken in plaats van andersom. Dit geldt ook voor de B2B-markt.

Bij een zakelijke aankoop liggen de verwachtingen hoog. Alle bezorgopties worden verwacht, 24/7, verpakking op klantwens met alle betaalopties. Dit samen met een professionele uitstraling en bekendheid op zowel het eigen platform, als dat op sociale platformen. Echter, in vergelijking met B2C proberen nog veel B2B bedrijven hun succes op traditionele manieren te behalen.

Als u hier wél mee om weet te gaan is er dus nog veel ruimte om uw bedrijf te onderscheiden van de concurrentie.

Lastig om up-to-date te blijven?

Als ondernemer weet u vaak alles over uw eigen product of dienst. Voor veel bedrijven is het niet vanzelfsprekend om taken van online marketing ‘even’ op te pakken en zo goed mogelijk in te zetten.

Mist u de kennis over o.a. Google Ads en SEO campagnes en hoe u bezoekers langer op de website houdt? Geeft niks, de online marketing wereld is continue in beweging en we begrijpen als geen ander dat u deze updates als bedrijf niet altijd bijhoudt.

 

B2B marketing uitbesteden

JEROME is uw digital marketingteam dat voor meer conversie en omzet zorgt. We helpen uw bedrijf online groeien. Als creatief team denken wij graag mee met uw onderneming en gaan we aan de slag met het optimaliseren van de website en campagnes.

Dit doen we door middel van het zetten van duidelijke doelstellingen en vervolgens zetten we de juiste online kanalen op een effectieve manier in. Het voordeel van dit concept is dat we voor een vast bedrag per maand al uw online marketing activiteiten uit handen nemen en dat u precies weet waar u aantoe bent.

Naar boven