Een B2B shop?

DE VOORDELEN

Een B2B webshop is voordelig voor u én uw (zakelijke) klant. Benieuwd naar de talloze voordelen van een B2B webshop? Lees snel verder!

De voordelen

B2B webshops spelen een steeds belangrijkere rol in de groei van organisaties. Een B2B webshop biedt talloze voordelen voor zowel verkopende bedrijven als hun zakelijke klanten.

Zakelijke klanten kunnen eenvoudig grote aantallen producten bestellen. De verkoper achter een B2B webshop zorgt voor gemak, snelheid en transparantie in het aankoopproces.

Waarom een B2B webshop starten?

24/7 Toegankelijkheid

Een B2B webshop is altijd open, waardoor klanten op elk gewenst moment kunnen bestellen. Hierdoor kunnen zakelijke klanten op hun eigen tijd en tempo winkelen, wat bijdraagt aan de klantervaring.

Efficiënte Orderverwerking

Via een webshop kunnen klanten eenvoudig en snel hun bestellingen plaatsen. Dit vereenvoudigt het orderverwerkingsproces voor het verkopende bedrijf en dit bespaart tijd en kosten.

Geoptimaliseerde productinformatie

In een B2B webshop kunnen verkopers gedetailleerde productinformatie, specificaties en prijzen verstrekken. Dit helpt klanten om weloverwogen beslissingen te nemen en vergemakkelijkt het verkoopproces.

Personalisatie

Een B2B webshop kan klanten de mogelijkheid bieden om gepersonaliseerde prijslijsten, kortingen of speciale aanbiedingen te ontvangen op basis van hun behoeften en bestelgeschiedenis.

Een groot bereik

Een webshop stelt B2B-bedrijven in staat om klanten over de hele wereld te bereiken, zonder fysieke beperkingen. Hierdoor kunnen bedrijven een groter marktaandeel verkrijgen en een grote groep potentiële klanten bereiken.

Efficiënt voorraadbeheer

Door het automatiseren van het bestelproces kan een B2B webshop helpen bij het optimaliseren van voorraadbeheer. Zo kunnen bedrijven voorkomen dat ze te veel of te weinig voorraad hebben.

Inzicht in het gedrag van klanten

Een webshop biedt waardevolle inzichten in het klantengedrag en de voorkeuren. Met behulp van data en analyses kunnen bedrijven hun marketing- en verkoopstrategieën verfijnen en beter inspelen op de behoeften van klanten.

Een B2B webshop starten? Schakel ons in!

Een B2B webshop laten maken door bluedesk.

De totale B2B omzet is in 2022 met 15% gestegen en deze stijging zal zich de komende jaren doorzetten. Een B2B webshop biedt bedrijven de kans om de omzet te verhogen en de conurrentiepositie te verbeteren.

bluedesk heeft al 25 jaar ervaring met het ontwikkelen van leadgenererende en converteren webshops in allerlei branches. Bij bluedesk kunt u een B2B webshop laten ontwikkelen die voldoet aan al uw wensen en eisen. 

Truckland case | Bluedesk

Truckland

bluedesk heeft voor de realisatie van zowel de internetsite als het intranet gezorgd. Hierbij is gebruik gemaakt van het DynamicWeb CMS. Vanaf de oplevering tot heden is JEROME betrokken om de (B2B) marketing te verzorgen.

Ongediertewinkel klantcase | Bluedesk

Ongediertewinkel

Dankzij bluedesk ervaarde Ongediertewinkel een eenvoudige overstap van Magento1 naar Dynamicweb. Een compleet nieuw en tweetalig CaaS e-commerce platform binnen 2 maanden! Sinds de realisatie is JEROME actief bezig met de (B2B) online marketing.

Koks case | Bluedesk

Koks Group

bluedesk heeft voor KOKS Group een nieuw platform gebouwd. Samen met JEROME hebben wij de online (B2B) strategie verdere invulling gegeven.

Naar boven