Google-tag

UPDATE

Een handige uitbreiding en rebranding van de global site tag.

Update

De global site tag [gtag.js] is geëvolueerd naar de Google-tag. De Google-tag is een handige uitbreiding en rebranding van de global site tag. Er is minder codering nodig voor de nieuwe Google-tag en deze tag biedt de mogelijkheid om de gegevenskwaliteit te verbeteren en nieuwe functies te gebruiken.

U kunt de Google-tag toevoegen aan de website van uw bedrijf om toegang te krijgen tot een scala aan producten en -services. In plaats van meerdere tags voor verschillende Google-productaccounts te beheren, kunt u de Google-tag op uw hele website gebruiken en de tag koppelen aan meerdere bestemmingen.

Waar dient de Google-tag voor?

Met de Google-tag kunt u gegevens van uw website naar gekoppelde bestemmingen van Google-producten sturen om u te helpen de effectiviteit van uw website en advertenties te meten. De Google-tag is op dit moment alleen toegankelijk en configureerbaar vanuit Google Ads en Google Analytics 4.

Vanwege constante wijziging van de privacy vereisten en veranderingen in de browsers worden websitetechnologieën, zoals cookies constant verder ontwikkeld en verbeterd. Tagging op de gehele website is van groot belang om de kwaliteit van de metingen te waarborgen.

Hoe werkt de Google Tag?

De Google-tag [gtag.js] van uw bedrijf heeft één tag-ID. Dit is het ID dat u op uw pagina plaatst om een Google-tag te laden. Dit ID kan aan de website van uw bedrijf worden toegevoegd om diverse Google-producten en -services te gebruiken.

De Google-tag kan ingesteld worden voor de gehele website van uw bedrijf en de tag kan gekoppeld worden aan zowel Google Ads als Google Analytics 4.

De voordelen van de Google Tag

De Google tag verbetert het gemak van tags aanzienlijk.

Combinatie van tags: Als u meer dan één tag op uw website heeft geïnstalleerd, kunt u ervoor kiezen om uw Google-tags te combineren.

Toegang beheren: U kunt nu ook de gebruikerstoegang tot uw tag-instellingen afzonderlijk van de toegang tot uw andere producten beheren.

Wat is er aangepast?

In zowel uw Google Ads als uw Google Analytics-accounts ziet u een nieuw scherm voor de Google-tag. De algemene sitetags zijn omgezet naar Google-tags.

De website hoeft niet aangepast te worden om een Google-tag te kunnen gebruiken. U kunt gebruikers beheren in het tabblad 'Beheerder' van uw Google-tag.

Beveiliging en privacy

Er gelden strikte veiligheidsnormen binnen Google. Er worden alleen gegevens verzameld op pagina’s inclusief tags.

Als gebruikers geen toestemming geven om persoonsgegevens te verzamelen en te gebruiken voor gepersonaliseerde advertenties, moet u de verzameling van remarketing gegevens uitzetten voor deze gebruikers.

Profiteren van de voordelen?

Wilt u ook profiteren van de mogelijkheden van Google Tags. Neem dan snel contact op met een van onze specialisten of bekijk onze SEO-mogelijkheden op de website.

 

Naar boven