Thuiswinkel

Verkrijg certificatie voor online platformen

Verkopers via online platformen kunnen een certificatie verkrijgen van Thuiswinkel.org

Certificatie

Online verkopers op marktplaatsen kunnen nu een officiele certificatie van thuiswinkel.org verkrijgen. Deze certificatie moet de koper beter beschermen bij een aankoop van een product online. De certificatie wordt gezien als een bewijs dat de verkoper aan de geldende wet- en regelgeving voldoet en dus als een betrouwbaar verkoopkanaal wordt beschouwd.

Bij het verkrijgen van het keurmerk van Thuiswinkel, waarborg (B2C verkopen) of zakelijk (B2B verkopen), samen met het certificaat kunnen verkopers zich onderscheiden ten opzichte van hun concurrentie en kopers kunnen met een gerust hart een aankoop realiseren.

Waarom de certificatie?

Uiteraard is er tegenwoordig online veel activiteit omtrent e-commerce, dit brengt ook de nodige gevaren met zich mee. Veel grote Nederlandse marktplaatsen zijn al voorzien van een certificaat van Thuiswinkel, het is echter zo dat de wederverkopers dat vaak niet zijn.

Voorbeeld: Er wordt een aankoop door een consument gedaan bij Bol (Thuiswinkel.org gecertificeerd), maar deze aankoop gaat officieel via de wederverkoper (niet gecertificeerd) die zijn producten via het platform van Bol aanbiedt. Vaak zijn de parntners van Bol of andere grote platformen niet gecertificeerd waardoor de consument niet op bemiddeling kan rekenen van Thuiswinkel.org omdat de aankoop immers officieel via de wederverkoper gaat.

Betrouwbaarheid waarborgen

Om de betrouwbaarheid van de koper te waarborgen is er daarom nu een certificatie te verkrijgen voor de verkoper. De certificatie is niet zomaar te verkrijgen.

Thuiswinkel.org controleert onder andere of de verkoper ingeschreven staat bij de KvK, checkt de financiële stabiliteit via een kredietbeoordeling en inspecteert of de verkoper voldoet aan de geldende wet- en regelgeving.

Naar boven