RIDGID Kollmann

blueprint webshop

Een B2B webshop voor RIDGIDKollmann.com welke als blueprint fungeert voor andere KOKS merken.

RIDGID Kollmann

Bij RIDGID Kollmann vinden rioolspecialisten, loodgieters, installateurs, dakdekkers en lekdetectiebedrijven alle benodigdheden om te ontstoppen, leidingen te inspecteren of lekkages op te sporen.

In de door bluedesk ontwikkelde webshop vindt u een ruim assortiment producten om uw werk snel en efficient uit te voeren. Van rioolcamera’s tot ontstoppingsmachines en van lekdetectieapparatuur tot pijpsnijders.

Het werk van bluedesk

RIDGID Kollmann is onderdeel van KOKS Group. Na de succesvolle lancering van de KOKS Corporate websites hebben wij met elkaar doorgepakt op de webshops.

Allereerst is een analyse gemaakt van de huidige webshop van RIDGID Kollmann. De best practices zijn verwerkt in het nieuwe design. Vanuit het all-in-one platform Dynamicweb®, waar o.a. e-commercePIM en online marketing aan boord zitten, konden we de webshops binnen dezelfde installatie ontwikkelen. Dit maakt het beheer van zowel de corporate site als de webshop een stuk eenvoudiger en efficiënter.

bluedesk heeft verder gezorgd voor een integratie met AccountView, MultiSafePay en PostNL.

Het eindresultaat

De webshop van RIDGIDKollmann.com is daarmee de blueprint geworden voor de andere shops die KOKS Group in samenwerking met bluedesk gaat lanceren. Deze kostenefficiënte oplossing maakt tevens een relatief korte doorlooptijd mogelijk.

Hierdoor kan KOKS Group nu in een hoog tempo verder hun marktleiderschap online verder uitbouwen en de voorsprong op de concurrenten vergroten. Dit doen wij samen met het digital marketingteam van JEROME.

De klant aan het woord

"Dankzij de uitstekende technische, flexibele en creatieve mogelijkheden van het all-in-one DynamicWeb platform kunnen wij al onze websites en bijbehorende taallagen vanuit één portal voorzien van individuele content."

RIDGID Kollmann in de Emerce Eguide 2022

Vol trots kunnen wij zeggen dat we in de Emerce Eguide van 2022 staan met twee prachtige cases, namelijk: RIDGID Kollmann (bluedesk) en Truckland (JEROME).

De Emerce Eguide keert jaarlijks terug en staat vol met creatieve cases van online professionals.

De Eguide is ideaal voor een ieder die zich wil oriënteren binnen het aanbod van de diverse soorten bureaus.

Naar boven