Sonic Equipment

PIM, corporate website
en marketing.

Samen het maximale uit online kanalen halen.

Sonic Equipment is dé specialist in hoogwaardig handgereedschap, gevulde gereedschapswagens en premium opbergsystemen.

Sonic Equipment is opgericht in 2004 en is inmiddels een toonaangevend merk met verkoop in meer dan 65 landen. Naast de oorspronkelijke focus op de Automotive branche, is Sonic steeds vaker actief in aangrenzende sectoren zoals Agricultuur, Truck, Industrie, Motorfietsen en Tweewielers.

 


Meer online succes

Sonic Equipment is al klant sinds 2017. Door de online kennis van bluedesk en JEROME te bundelen met de marktkennis van Sonic Equipment halen we het maximale uit de online kanalen. 

bluedesk heeft diverse projecten voor Sonic Equipment gedaan, waaronder een PIMcorporate website en marketing.

De producten centraal

Een belangrijk aspect bij de ontwikkeling van de nieuwe website voor MSS+ is het visuale aspect. Door een overzichtelijk en ruimtelijk design trekken de visuals de aandacht van de bezoekers.

Daarnaast zijn er diverse call to actions opgenomen die zorgen voor contactaanvragen, belafspraken en offerte aanvragen. Het hoofddoel van deze website is branding en stimuleren van de awareness en reputation fase.

Iedere bezoeker wordt verleid door mooie productimages en sfeerbeelden. Door daarnaast ruimte te geven aan call to actions is contact met Sonic Equipment snel gemaakt.

De werkzaamheden van bluedesk

PIM

Voor Sonic Equipment heeft bluedesk een PIM gerealiseerd. Één systeem dat communiceert met alle andere kanalen (on- en offline), zo is alle productdata altijd up-to-date. Daarnaast zijn alle 15.000 producten gemakkelijk in één app zichtbaar.

Corporate website MSS+

Met de komst van de nieuwe productlijn MSS+ heeft Sonic Equipment zichzelf als doel gesteld om de werkplek opnieuw uit te vinden. Sonic belooft met de MSS+ om de beste modulaire opbergsystemen te creëren die op de markt verkrijgbaar zijn.

Corporate website Sonic Equipment

Sonic Equipment heeft gekozen voor een nieuwe corporate website om de branding te stimuleren en de naamsbekendheid te vergroten. Hierbij staan de producten op de website centraal.

Marketing

Naast de mooie PIM integratie en beide corporate websites heeft Sonic Equipment de beschikking over een compleet online marketing team. Dagelijks zorgen de specialisten van JEROME voor leads, naamsbekendheid & conversie.

Koppeling met Perfion in Dynamicweb

In fase 2 van het project heeft bluedesk gezorgd dat de productinformatie van MSS+ via een koppeling met Perfion in Dynamicweb staat.

Door een Product Informatie Managementsysteem als Perfion in te zetten blijft het beheren van producten in verschillende talen en uitvoeringen beheersbaar. In de e-commerce suite van Dynamicweb wordt uitgebreide productinformatie getoond en is een effectieve flow voor bezoekers gecreëerd.

Daarnaast is het gedrag van de bezoekers meetbaar gemaakt middels Google Analytics, Tag Manager, Visual Website Optimizer en kan het marketingteam van JEROME inspelen op nieuwe online kansen.

Naar boven