Risico’s
gratis software

Waarom open source software niet gratis is

Alhoewel open source software gratis is en daarmee de ideale keuze lijkt, is dit toch niet het geval.

Na ruim 10 jaar is de support van Magento 1.0 gestopt. Het platform bestaat nog, maar er zijn vinden geen updates meer plaats. Dat zorgt voor grote veiligheidsrisico's. Heeft u een webshop gebouwd met Magento en moet u dus ook de overstap maken? Veel ondernemers kiezen voor een gratis platform, omdat het makkelijk te verkrijgen en laagdrempelig in gebruik is. Maar gratis software brengt ook nadelen met zich mee. 

bluedesk realiseert de oplossingen niet op een open source software. Wij gebruiken het all-in-one e-commerce platform Dynamicweb. Dit geeft u zekerheid en veiligheid.

Daarom geen open source

Na ruim 20 jaar ondernemen hebben we bij bluedesk heel bewust de keuze gemaakt om verder te gaan met het all-in-one platform Dynamicweb.

In het verleden hebben we veel gewerkt met software zoals Magento en Wordpress. Waarom? Wij leggen het hieronder uit:

De oplossing

Sinds 2007 is bluedesk officieel partner van Dynamicweb. Dat brengt voor ons, maar vooral voor onze klanten belangrijke voordelen met zich mee.

Door de verplichte certificering en trainingen zijn wij experts van het platform. Wij hebben zelfs een oplossing voor de meest complexe projecten.

Dynamicweb heeft een duidelijk releaseplan. We werken samen aan het beste eindresultaat en worden nooit verrast door updates of releases die last-minute doorgevoerd moeten worden. Zo kunnen we er tijdig voor zorgen dat uw platform klaar staat voor de update en de bezoekers er helemaal niets van merken.

 

DynamicWeb; een veilig E-Commerce platform

Er wordt dagelijks geïnvesteerd in het platform waardoor het snel, veilig en compleet is. We kunnen 85% van de wensen van onze klanten uitvoeren met functies die standaard in de software zitten. We hoeven dus geen extensies of plugins te gebruiken, wat de website veiliger en sneller maakt.

Daarnaast is het een van de weinige platformen die we direct kunnen koppelen aan uw CRM- of CMS-systeem.

Probeer Commerce as a Service (CaaS)

De meest eenvoudige stap is overstappen naar een service zoals CaaS. De techniek die wij gebruiken is betrouwbaar en de focus ligt op uw businesscase en dus niet op techniek en onderhoud van het platform.

Een webwinkel online opzetten is namelijk stap één, maar een webwinkel onderhouden kost vaak veel meer tijd. Als u al deze uren gaat bijhouden en doorberekent, kan uw website toch ineens erg duur uitvallen. Zelfs duurder of arbeidsintensiever dan een platform waarvoor u moet betalen.​

Naar boven