Een goed
E-Commerce platform

Het juiste platform

Wij merken dat steeds meer bedrijven een online onderneming starten. Het is een van de voordelen van een online wereld, maar voor veel ondernemers is de groeiende concurrentie ook een groot nadeel. U concurreert niet meer alleen met bedrijven in uw stad of regio, maar u concurreert met bedrijven over de hele wereld. Hoe zorgt u ervoor dat u dan toch een stabiele onderneming kunt opbouwen?

Een webwinkel starten is stap 1, maar stap 2 is er daadwerkelijk voor zorgen dat de juiste bezoekers ook op uw webwinkel landen. En hoe zorgt u er dan voor dat u genoeg verkoopt en de webwinkel optimaal blijft functioneren?

Een belangrijke basis is een goed e-commerce platform. Het juiste platform kan u helpen, want uw website is sneller, efficiënter en u bent minder tijd kwijt aan randzaken. 

Hoe weet u of u een goed platform in handen hebt?

Welke integratiemogelijkheden biedt het platform?

Gaat u in gesprek met een bureau, bekijk dan goed welk platform ze gebruiken en hoe volledig dit is.

Een website of webwinkel kan ontzettend mooi zijn, maar werkt het ook met bestaande systemen of met systemen die u in de toekomst wilt gebruiken? Kunt u het bijvoorbeeld gemakkelijk koppelen met een CRM of ERP systeem?

Zodra u e-commerce omgeving gaat groeien is de kans groot dat u dit nodig heeft. En later overstappen of een  replatforming is kostbaar. Zoek dus niet naar de meest goedkope oplossing, maar een complete oplossing inclusief voldoende doorgroeimogelijkheden.

Heeft het platform plugins nodig?

Een webwinkel is meer dan alleen een catalogus. U wilt dat mensen online een winkelmandje kunnen vullen, veilig kunnen afrekenen en dan ook nog zo snel mogelijk het pakketje bezorgd krijgen. In een ideale situatie zitten dit soort functionaliteiten standaard in het platform.

Als het platform dit niet standaard biedt, moet u dus een plugin of extensie toevoegen aan uw website. Bij teveel plugins of extensies wordt uw website langzaam en kwetsbaar.

Vraag dus altijd wat er standaard in het platform zit en wat ze apart voor u moeten toevoegen of aanschaffen. En mocht een plugin noodzakelijk zijn, check dan gelijk even wie dit betaalt en onderhoudt.

Wat verstaat het bureau onder optimalisatie?

Wat kunt u verwachten van het bureau na oplevering van de e-commerce omgeving? Wat verstaan ze bijvoorbeeld onder optimalisatie?

In de meeste gevallen is het online zetten van een webwinkel of e-commerce omgeving nog maar het begin. Want tijdens de ontwikkeling van een webwinkel gaat u uit van een aantal aannames.

Heeft het bureau SEO en SEA specialisten in huis? En hoe gaan ze ervoor zorgen dat uw e-commerce omgeving online blijft scoren? Vraag altijd goed door naar de ondersteuning en optimalisatie na het online zetten van uw e-commerce omgeving. Want ook daar zitten vaak verborgen uren en kosten. 

Abonnement op uw
E-Commerce omgeving

Wilt u de zekerheid van een geoptimaliseerde e-commerce omgeving met de ondersteuning van ervaren online marketeers? Dat kan met onze dienst Commerce as a Service, CaaS.

Met dit unieke abonnement heeft u altijd een volledige e-commerce omgeving en een team dat u ondersteunt. En dat voor een vast bedrag per maand!

Naar boven