Efficienter, sneller en makkelijker

Product Information Management

Data beheren kan een flinke uitdaging zijn voor een organisatie. De PIM oplossing van bluedesk helpt u.

PIM staat voor Product Information Management. Met een PIM-systeem beheert u grote hoeveelheden en complexe productinformatie. U werkt efficienter, sneller en verminderd de kans op fouten.

Een goed PIM systeem geeft uw bedrijf een 'single source of truth'.

De volledige controle over uw productdata

 Staat uw productdata verspreid over verschillende Excel-sheets, databases en andere platformen?

 Is er één persoon binnen uw organisatie verantwoordelijk voor productdata?

Kan uw ERP-systeem de complexiteit van de productgegevens niet meer aan?

 Voldoet uw huidige huidige methode om informatie te verwerken niet meer?

 Is het verspreiden van uw productinformatie naar marketingkanalen moeilijk?

Bespaar tijd

De PIM oplossing van bluedesk is geïntegreerd in uw andere bedrijfssystemen. Het bevindt zich als schakel tussen de bronnen van productinformatie aan de ene kant (ERP, PLM, leveranciergegevens enz.) en de externe kanalen voor het verspreiden van informatie aan de andere kant (webshop, CMS, catalogus, datasheets enz.).

Boost uw marketing

Uw klanten verwachten tegenwoordig een consistente klantbeleving met volledige productinformatie. PIM zorgt voor een overzichtelijke en actuele database en een systeem dat goed kan omgaan met gegevensverwerking.

Een PIM verspreidt uw productdata naar de marketing- en e-commerce kanalen, zowel online- als offline.

Optimaliseer interne processen

Optimaliseer uw Product Management Processen met een PIM-oplossing van bluedesk.

Een PIM systeem voert een reeks handmatige taken veel efficiënter uit, waardoor een product sneller op de markt is. Zo blijft u altijd een stap voor op uw concurrenten. Werknemers van verschillende afdelingen kunnen tegelijk aan een product werken.

Altijd betrouwbare gegevens

Het PIM systeem vereenvoudigt het werken met verschillende prijzen. Met het systeem deelt u altijd betrouwbare informatie.

Het systeem zet automatisch de prijzen in het marketingmateriaal, zodat deze overeenkomen met de prijsafspraak die de klant met u heeft.

Meer conversie. Meer omzet.

Om uzelf te onderscheiden van de concurrentie en te zorgen dat u opvalt, is het belangrijk om niet alleen de leveranciersinformatie te delen op de productpagina, maar uw producten te voorzien van extra informatie.

Dit ziet u terug in het aantal conversies, want consumenten zijn geneigd eerder een product te kopen met een uitgebreide en productomschrijving. bluedesk weet hoe!

Vertalingen automatiseren

Verkoopt u uw producten in meerdere landen en in verschillende talen? Dan is PIM oplossing van bluedesk nóg belangrijker.

In onze PIM oplossing kan de samenwerking met vertaalbureaus worden geautomatiseerd, kunnen vertaalbureaus de teksten direct in het systeem plaatsen en ziet u welke teksten nog moeten worden vertaald.

Logo Sonic Equipment

Sonic Equipment

Voor Sonic Equipment heeft bluedesk een PIM gerealiseerd waardoor de informatie van alle producten gemakkelijk in één app zichtbaar zijn.

 

Logo Smartwares Group

Smartwares

bluedesk heeft het bestaande Perfion systeem voor Smartwares Group geoptimaliseerd en integraties en processen verbetert. Het PIM systeem is te integreren in de huidige én toekomstige systemen. Zo kan Smartwares Group zich in de toekomst op verschillende vlakken doorontwikkelen.

Logo PVG

PVG

Vanuit de Perfion PIM oplossing van bluedesk wordt content eenduidig georganiseerd, gekwalificeerd, verrijkt en gedistribueerd.

Logo Zevij Necomij

Zevij-Necomij

De productinformatie wordt door Zevij-Necomij geclassificeerd, in een Perfion PIM verwerkt en als master productdata gedistribueerd aan de eigen Perfion PIM omgevingen van de leden. Met een aanbod van ruim 1.7 miljoen artikelen is dit een uitdagende klus die door bluedesk op verschillende gebieden wordt ondersteund.

Naar boven